Javno Predavanje: Tihomir Katulić - Praksa zaštite osobnih podataka

Details

 

Centar informacijske sigurnosti FER-a poziva vas na predavanje

Prakse zaštite osobnih podataka

koje će održati doc.dr.sc Tihomir Katulić,

srijedu, 13. lipnja 2018. u 16:30 sati dvorani D-160 

Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

 

 

Nakon dvogodišnje odgode, krajem svibnja ove godine počela je primjena Opće uredbe o zaštiti podataka koja donosi novi, osuvremenjeni okvir zaštite osobnih podataka na području EU i zajedničkom europskom ekonomskom prostoru. U međuvremenu je i hrvatski zakonodavac usvojio Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Što nas čeka s početkom primjene, jesmo li dorasli u institucionalnom i profesionalnom smislu, kako djeluju mehanizmi osiguranja konzistentne primjene Uredbe i koji su budući koraci europskog i hrvatskog zakonodavca?

 

 

 

 

 

Tihomir Katulić rođen je 1979. u Zagrebu. 2003. diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je 2012. i doktorirao.
 
Predaje na kolegijima Pravna informatika, Osnove informacijske sigurnosti, Pravo elektroničkih medija, Privatnost u elektroničkim komunikacijama i drugim kolegijima pri Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, kolegiju Informatičko pravo pri Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, specijalističkom poslijediplomskom studiju intelektualnog vlasništva Sveučilišta u Zagrebu, poslijediplomskom specijalističkom studiju Pravni i ekonomski okvir poslovanja u EU pri Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu itd.
 
Autor je elektroničkog udžbenika „Uvod u intelektualno vlasništvo“, koautor udžbenika "Pravna informatika i informacijsko pravo" te autor znanstvenih i stručnih radova iz područja regulacije elektroničkih komunikacija, intelektualnog vlasništva, zaštite osobnih podataka, informacijske sigurnosti i drugih područja prava informacijskih tehnologija objavljenih u zbornicima međunarodnih znanstvenih konferencija te znanstvenim i stručnim časopisima poput Zbornika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Zbornika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Prava u gospodarstvu, Informatora, Edupointa itd.
 
Član je Croatian Internet Governance Foruma, Hrvatskog društva za autorsko pravo, Hrvatske akademije pravnih znanosti. Član je programskog odbora CARNet Users Conference. Dugogodišnji je vanjski suradnik časopisa Bug, Mreža, Infotrend, a objavljivao je i stručne članke i analize u časopisima Banka, Privredni vjesnik, Poslovni dnevnik, Sistemac itd. Od 2003. kao konzultant i vanjski stručnjak savjetuje niz domaćih trgovačkih društava i ustanova. Od 2011. surađuje kao vanjski konzultant na poslovima informacijske sigurnosti i regulatorne sukladnosti na području zaštite osobnih podataka na projektima za vodeće hrvatske kompanije.
 

FaLang translation system by Faboba
   
© Laboratorij za sustave i signale - Copyright 1986 - 2013.